top of page

Over

Dagmar Sjoerdstra

Mijn naam is Dagmar Sjoerdstra en ik ben op 1 november 1979 geboren te Damwoude te Friesland.

Samen met mijn man en zoon woon ik in Oegstgeest.

In 2005 ben ik StapsgeWijs begonnen, vanuit StapsgeWijs biedt ik intensieve zindelijkheidstrainingen en individuele begeleiding aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en andere diagnoses.

Na mijn opleiding heb ik op verschillende groepen voor kinderen en jongeren met een verstandelijk beperking en gedragsproblematiek gewerkt. Ook kwam ik in aanraking met ambulante begeleiding en dit vond ik erg fijn werken, omdat je zorg op maat kan geven. Ook toen de intensieve zindelijkheidstraining gaan geven. Vanuit daar is de wens ontstaan dit te blijven doen en zo ben ik voor mezelf begonnen.

In 2010/2011 heb ik mij verder verdiept in de ontwikkeling van het kind, doormiddel van de opleiding SEO kindercoach van “leren is zijn”. Hierdoor kan ik kinderen / jongeren en hun ouders op een effectieve en stimulerende manier begeleiden en ondersteunen. Ook heb ik de methode SuperPoeper gedaan en deze methode is gericht op kinderen en jongeren met poepproblemen. Door de bovengenoemde opleidingen en cursussen ben ik Stapke Foar Stapke begonnen.

Met mijn opgedane kennis en werkervaring wil ik kinderen/jongeren laten inzien en ervaren waar hun eigen kracht ligt. Ik zou het kind/jongeren graag laten groeien tot een stevig en stabiel persoon. Als coach ga ik uit van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden van het kind/jongere, in plaats van de problemen die het kind/jongere of zijn/haar omgeving ervaart. Hierdoor krijgt het kind/jongere de kans om deze kwaliteiten te ontdekken, te onderzoeken en te gebruiken in de situaties die voor het kind/jongere moeilijk of lastig zijn.


Ik kan als coach de problemen niet oplossen, alleen ik help het kind/jongere de oplossing in zichzelf te zoeken en te vinden om de gewenste doelen te behalen.

In mijn begeleiding staan jezelf mogen zijn en een positieve benadering centraal. Geen enkel traject is hetzelfde, omdat ieder kind/jongere anders is en weer andere interne krachten heeft. Ieder kind/jongere is uniek en bijzonder.

Logo Stapsgewijs
Portretfoto Dagmar Sjoerdstra

Zelfredzaamheid en Begeleiding: StapsgeWijs met Dagmar Sjoerdstra

Dagmar Sjoerdstra is de oprichter van StapsgeWijs, waar ze zindelijkheidstrainingen en individuele begeleiding biedt aan kinderen en jongeren met verstandelijke beperkingen. Ze heeft zich verder gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen door de opleiding SEO kindercoach en de SuperPoeper-methode. Als coach richt Dagmar zich op de eigen kracht en mogelijkheden van het kind, met een positieve benadering en op maat gemaakte begeleiding.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Ik sta klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Je kunt me bereiken via e-mail, telefoon of via het contactformulier op mijn website. Ik kijk ernaar uit om van je te horen!

bottom of page