Over

Mijn naam is Dagmar Sjoerdstra en ik ben op 1 november 1979 geboren in Damwoude te Friesland.

Samen met mijn man en zoontje woon ik in Oegstgeest.

 

Na mijn opleiding heb ik verschillende groepen kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek begeleid. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het geven van zindelijkheidstrainingen bij kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en aanverwante problematiek. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in het werken met kinderen die zich anders ontwikkelen. De afgelopen 9 jaar ben ik inzetbaar voor het Centrum voor Consultatie en Expertise.

 

Het afgelopen jaar 2010/2011 heb ik mij verder verdiept in de ontwikkeling van het kind, doormiddel van de opleiding SEO kindercoach van “leren is zijn”. Hierdoor kan ik de kinderen/jongeren en hun ouders op een effectieve en stimulerende manier begeleiden en ondersteunen. Tijdens de opleidingen heb ik ook veel aan mijn eigen ontwikkeling gewerkt.

 

Met mijn opgedane kennis en werkervaring wil ik kinderen/jongeren laten inzien en ervaren waar hun eigen kracht ligt. Ik wil het kind/jongere laten groeien tot een stevig en stabiel persoon. Als coach ga ik uit van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden van het kind/jongere, in plaats van de problemen die het kind/jongere of zijn/ haar omgeving ervaart.

Hierdoor krijgt het kind/jongere de kans om deze kwaliteiten te ontdekken, te onderzoeken en te gebruiken in de situaties die voor het kind/jongere moeilijk of lastig zijn.

Ik kan als coach de problemen niet oplossen, maar ik help het kind/jongere de oplossing in zichzelf te zoeken en te vinden om zo de gewenste doelen te behalen.

 

In mijn begeleiding staan jezelf mogen zijn en een positieve benadering centraal.

Geen enkel traject is hetzelfde, omdat ieder kind/jongere anders is en weer andere interne krachten heeft. Ieder kind/jongere is uniek en bijzonder.

 

Ik volg regelmatig cursussen en bijscholing om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast hou ik mijn literatuur up to date.

 

Licentie voor het COACHEE!-spel.